hur får man håret att växa?


Stina:
"Hej, jag har rätt kort hår och jag vill gärna veta hur du gjorde för att få långt hår igen, slutade du platta det? vilka oljor använde du? (om du nu använde några...) osv. 
Tacksam för svar!"

- Hej Stina! Först och främst vill jag säga att jag inte alls är någon expert inom detta område, att det säkert kommer komma någon liten polis och rätta mig kanske, men detta är iallafall vad JAG gjorde för att äntligen få lite ordning på mitt hår. Nyckeln till framgång (haha) på detta stadiet är ju, rätt uppenbart, dvs att hålla håret så lite slitet som möjligt. hm...

Jag har också som du, haft kort hår länge och mitt största problem var min alldeles för närgångna relation med min plattång. När jag gick till frisören fick jag alltid klippa lika mycket som det hade växt ut för att det var så slitet och det stod verkligen heeeelt stilla. Jag minns även att jag kunde sova med flätor och sedan gå upp tidigt för att platta ner lockarna igen, fråga mig inte varför, men plattången var verkligen min bästa vän. En dag insåg jag dock att med min hårkvalitét så var det inte längre hållbart. Jag gjorde därför ett moget beslut (haha åh) och lade plattången på hyllan och plockade endast fram den vid festliga/speciella tillfällen och ALDRIG annars. 
Så tips numero 1 - Lägg bort plattången/locktången om du använder dig av såna verktyg och tro mig, det gör skillnad. Om du väl plattar håret ändå, använd skyddsspray (i mängder!!)

Numero 2 - Använd hårinpackning & oljor regelbundet. Satsa dessutom på lite dyrare varianter för bättre resultat. Rekomenderar nashi och moroccanoil!

Tips nummer 3 är att dessutom lägga bort hårblåsen och och låta håret självtorka efter dusch. När håret är blött är det som mest känsligt och att borsta håret då sliter supermycket :( Så försök låta de självtorka när du har tid och kamma sedan när håret är helt torrt.

Några andra enkla tips som jag använde/använder mig utav, är att t.ex. sova med flätor (snällt mot håret, då håret ligger mer stilla och slits inte på samma sätt mot kudden), att inte använda toffs för ofta och att isåfall tänka på att placera hästsvansen på olika ställen hela tiden, dvs olika höjd. När du drar ur toffsen, kan håret lätt gå av och har du alltid toffsen på ungefär samma ställe blir det extra utsatt. Även bra att inte gnugga håret torrt med handduken, att undvika metallspännen på hårsnoddar, att inte tvätta håret allt för ofta och framförallt inte färga/bleka håret och speciellt inte hemma!!

Jag valde att göra håret i färg med min naturliga hårfärg förra året och behövde därför inte slinga håret under hela vinterhalvåret. I år har jag ju även gjort en lite mörkare ombre som är i min utväxtfärg och detta är faktiskt himla bra sätt för att slippa ful utväxt och onödiga frisörbesök ;) 
Sista tipset är att ha TÅLAMOD. Vet att det suuuuuger och det känns som man står och trampar på samma ställe, men efter de nämnda sakerna ovan satte iallafall mitt hår äntligen lite fräs. Väntar och hoppas dock spänt på ännu bättre resultat!
Lycka till och hoppas håret börjar växa!! :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0