tvåtusenfjortons höjdpunkter

min artonårsdag ♥
att ta körkort ♥
mormors 70-årsfirande ♥
london tillsammans med mossbergarna ♥
summerburst ♥
balen ♥
skolavslutning ♥
student ♥
midsommar ♥
rhodos med mitt hjärta ♥
utekvällar med fina vänner ♥
stockholm med michael ♥
magaluf med babes!♥
att börja trean & inta studentlivet ♥
halloween ♥
emporia & mys på ystad saltsjöbad med mami ♥
londonweekend ♥det där med kontraster

Bilden ovan är beskriver ungefär allting jag inte är för tillfället. Här var jag glad, partytaggad, uppklädd, supersminkad och ordentligt redo för en utekväll i London. Idag ligger jag begravd i soffan bland duntäcken och kuddar, i min pyjamas och håret i en slarvig bulle, hostandes och med en dunderförkylning och halsont. Jag är trött, sur, irriterad och ful :-)
Ville bara visa er två härliga kontraster i bengans liv!! hoppas ni mår bättre !

the amazing london trip!

Har inga ord för att förklara denna extremt grymma resa!! Otroligt mysiga restaurangbesök & långa bruncher, massvis med shopping, julmarkander, promenader, besök på en av londons populäraste vipklubbar (hur gick ens det till?) och en jävla massa skratt och kvalitétstid. KÄRLEK!!

Att vi i slutändan missade planet, fick sova på flygplatsen i 12 timmar och hosta upp fem tusen för en ny biljett, det är en helt annan historia..;-)
 
 

christmas

 

missat plan & nu julafton


Hemkommen från London efter en grym jävla resa som dock slutade med ett missat plan och övernattning på flygplatsen (ska berätta mer)! 
Idag är det julafton & det som är kvar av dagen skall spenderas i Göteborg. Hoppas ni har en fin jul allihopa, njut!!

london with ma girls!!

bilder från senaste gången jag var i london, i april i år!

Dagen med stort D är hääääär! Om två timmar ska jag hämta upp mina pinglor och då bär det av mot landvetter och sedan vidare till LONDON! Kommer bli en riktig girlweekend och dessutom mitt sjunde besök i London. Jag är helt säker på att det kommer bli en grym resa och vi har massvis inplanerat. Tar med min kamera, så kommer upp ett gäng bilder när jag är hemma igen. Tills dess får ni ha en riktigt grym helg!!:*

julkänslan kanske kryper fram..

Jag har verkligen NOLL julkänslor. Har haft så fullt upp med allt annat det senaste att jag knappt märkt av att snart hela december har swishat förbi. Jag har ingen aning om vad jag önskar mig och knappt köpt några julklappar heller. MEN igår, så kände både jag och mamma att det var dags. Från ett hus helt utan julspår till ett hus fullt med tomtar, gran, mängder av julgodis och mysiga ljus. Imorgon åker jag ju även till London och då skall även alla julklappar inhandlas. Förhoppningsvis kommer det lite snö också, men egentligen är väl en regning julafton nästan det mest juliga, med tanke på att det ALLTID regnar och också det vi är vana vid..;-)
Haha, nu skall jag springa iväg på bio, hoppas ni har haft en bra vecka!!

OCH JUSTE, JAG GICK DAG MIN SISTA DAG I SKOLAN FÖR DETTA ÅR. MITT SISTA JULLOV PÅ INGÅNG!!

julbord med jobbet!

Kvällen igår spenderades på Harrys där julbord stod på schemat. Massa härliga kollegor, god mat och lite snapsar och kvällen var räddad! Somnade någongång vid halv tre och kände mig lite lagom pigg när klockan ringde 4 timmar senare och det var dags för skola. Har vandrat runt likt en zombie idag med vattenflaskan i högsta högg, men ack det var det värt! Vilken trevlig kväll vi hade!:*

2015 närmar sig med stormsteg

Nyår för ett år sedan, herregud känns som igår typ!!

Vi är inne på den sista skolveckan för det här året och ingen är gladare än jag! Min allra sista hösttermin är strax avklarad och 2015 närmar sig med stormsteg! Dock skall jag ju hinna med en vända till london, äta massa julmat och öppna paket, partaja, mellandagsshoppa (såklart) och dansa in det nya året innan vi säger farväl till 2014, men det känns ändå nära!! Ska även försöka skicka in diverse skolgrejer och stå ut skolans sista dagar.
Bring it on.

jonathan 22 år!

I måndags var det studiedag och även min kära broders 22-årsdag. Så jag och Moa (jonathans flickvän) gick upp i tid och åkte iväg och handlade och lagade sedan till en riktig brakfrukost! 
Massa goa frallor, amerikanska pannkakor, äggröra, melon, mozarella & parmaskinka, olika pålägg och ÅH så gott!!

Imorgon väntas ett gigantiskt prov och med min otroliga planeringsförmåga står panikpluggning på schemat hela dagen. Underbart.

kusinbarn!!

Har ni sett så söt? I fredags kom denna lilla underbara varelse till oss, mitt lilla kusinbarn! Är så glad för min kusins skull & ser så mycket fram åt att passa den lille. hehe.

Dagen idag har gått åt till skola, jobbmöte & plugg. Inte så jätteglammigt, men vad gör man inte när man är student. Gäller att hänga i. I skrivande stund sitter jag och pluggar lite, medan jag väntar på min käre pojkvän som står i köket och lagar mat. Lyx? Ohja. Hoppas ni har haft en bra start på veckan! PUSS

Q/A - gymnasieval

"Hej! 
Jag hörde att när du skulle välja till gymnasiet valde du mellan ekonomi juridik och samhäll beteendevetenskap. Jag är i samma sits och det lutar just nu åt ekonomi juridik. Skulle bli väldigt glad om du kunde svara på varför du valde ekonomi juridik och om du när nöjd med klass,plugg, osv. Tack på förhand :)"

Svar: Hej! Vart du än har hört det, så stämmer detta himla bra. När jag gick i nian var jag helt säker på att jag ville gå ett program som var mer inriktat på samhällsämnen och inte alls hur insekten beter sig eller varför flygplan kan flyga.. Så natur och teknik gick fetbort och jag stod och valde mellan samhäll-beteendevetenskap och ekonomi-juridik. Till slut valde jag ekonomi och är idag så himla glad över detta!
    Över lag är programmen ganska lika, man läser liknande ämnen, kan tänka mig att det är relativt likt plugg och man blir behörighet till högskolan på snarlika sätt. Varför jag tillslut bestämde mig för ekononmi-juridik var för att jag tyckte samhällsprogrammet mer kändes som en fortsättning på nian och att ekonomi innehöll mer ovanliga och NYA ämnen, en förändring helt enkelt. Jag hade även flera kompisar som gick programmet sedan innan och sa att kurserna (ämnerna) var väldigt roliga och att lärarna var bra, så detta blev ännu en anledning som lockade. 
     Programmet ÄR superbra, massa roliga kurser och jag är genom mina tre år överlag även varit relativt nöjd med de lärarna jag har haft. Det är ett brett program och du har lika stor behörighet till högskolan som samhäll, bara det att ekonomiprogrammet öppnar ännu en dörr. 
    Jag valde juridikinriktningen då denna passade mig bäst och det var de ämnet jag tyckte var roligast. Nu i trean tyckte jag även att de kurserna som "ingick" i juridiken passade mig bättre. Idag läser jag exempelvis psykologi, retorik, rätten och samhället, affärsjuridik och så småningom även filosofi.  Dock är jag ändå väldigt glad att ha mina grundkunskaper i ekonomi, känns kul att ändå ha lite koll inom ett såpass stort och viktigt område.
    Min klass är superbra, vi ganska många tjejer och lite färre killar, vilket som så klart är lite tråkigt, men vi kom alla varandra nära väldigt fort och vi är 30 personer som kompletterar varandra väldigt bra, då alla är olika, men ändå lika. 
      När det gäller storleken på pluggmängden, så skall jag inte sticka under mattan med att det ÄR mycket plugg. Absolut. En stooor omställning från nian och grundskolan, men samtidigt är det inte lika jobbigt då det är roligare ämnen! Lägger man bara manken till och hänger med på lektionerna, så kommer man att fixa det galant! Jag rekomenderar dock att vara beredd på det, så att det inte kommer som en käftsmäll i mitten på terminen. Utan gör dig redo från start!!
      Idag är jag som sagt otroligt glad över mitt val. Både ekonomi och juridik är superviktiga ämnen, som borde vara obligatoriskt för alla människor i vår värld. Oavsett om du vill bli ekonom eller jurist eller kanske göra något heeeeelt annat, så är det två ämnen som inte alls är tunga att bära. De är båda användbara och jag är helt säker på att jag kommer ha användning utav min kunskap i livet, det lovar jag.
 
Så summan av kardemumman, så skulle jag säga att jag ville ha en utmaning och testa på nya ämnen som jag sedan faktiskt kunde dra nytta av i praktiken. Jag tror dock att jag kommer plugga beteendevetenskap i framtiden, men ångrar inte det minsta att jag valde som jag gjorde, då jag tror jag kommer ha mer och större nytta av ekonomi och juridik nu direkt efter gymnasiet och under hela livet.
Så jag lägger min röst på ekonomi-juridik och hoppas att du isåfall blir lika nöjd som jag är!! 
LYCKA TILL!!

hur livet rullar helt enkelt

stort grattis till min älskade kusin som idag fyller 21 år! 

Dagarna springer i väg i Fridas liv och som vanligt är de väldigt hektiska och händelserika!! (hehe) Till en början, så har Michael äntligen fått nycklarna till sin fina lägenhet och flyttat hemifrån (BIG ÅÅÅH), vi har tagit oss in i december månad och första advent har redan börjat passera, det har blivit regeringskris i Sverige och det är nu utropat nyval som svar på problemet. Vet inte om jag skall skratta eller gråta egentligen. Dessutom har vi äntligen bokat klart vår naparesa, börjat nedräkningen till London och BANANLEKEN har dragit igång i skolan. Skall berätta mer om detta i något annat inlägg, ville bara uppdatera hur livet rullar nu för tiden! POSSHAJ

första advent!

Igår tände vi första ljuset utav fyra möjliga och dagen gick åt till ett traditionellt adventsfirande. Bakade pepparkakor, lussebullar och gjorde egna kransar. Så mysigt!! 

RSS 2.0